Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μετά τα πολυνομοσχέδια και… πολυτροπολογίες στη Βουλή
[Σκάϊ]: Μετά τα πολυνομοσχέδια και… πολυτροπολογίες στη Βουλή

[Σκάϊ]: Μετά τα πολυνομοσχέδια και… πολυτροπολογίες στη Βουλή

Τροπολογία – μίνι νομοσχέδιο για έργα του ΕΣΠΑ κατατέθηκε στο παρά ένα της ψηφοφορίας. Πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων και 18 λεπτά αργότερα αποσύρθηκε από τον Αλέξη Χαρίτση.
H τροπολογία ΕΔΩ
Αν η αίθουσα του Κοινοβουλίου ήταν γήπεδο ποδοσφαίρου ο Αλέξης Χαρίτσης θα είχε αλλάξει το ρου του ματς κυριολεκτικά στο σφύριγμα, αφού κατέθεσε τροπολογία κυριολεκτικά στο παρά ένα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας για το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας, η οποία απαριθμούσε 30 σελίδες και περιλάμβανε 5 διατάξεις, καθιστώντας αδύνατη την ανάγνωση και κατανόησή της.
Η τροπολογία, που επί της ουσίας αποτελούσε αυτούσιο μίνι νομοσχέδιο, αφορούσε κυρίως αλλαγές στον τρόπο πληρωμής έργων του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που προέβλεπαν παλαιότεροι νόμου και σχετιζόταν με πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Όπως ήταν αναμενόμενο η κατάθεσή της λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που στηλίτευσαν την πρακτική νομοθέτησης της κυβέρνησης, καλώντας τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας να την αποσύρει άμεσα.
«Είναι ντροπή για την κοινοβουλευτική μας διαδικασία. Καλούμαστε να ψηφίσουμε μια τροπολογία που δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό της. Εμείς την καταψηφίζουμε και καταδικάζουμε αυτή τη νομοθετική πρακτική», σχολίασε πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!