Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Το Μέλλον του Πλανήτη και της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή
[Σκάϊ]: Το Μέλλον του Πλανήτη και της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή

[Σκάϊ]: Το Μέλλον του Πλανήτη και της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2015 195 χώρες από όλο τον πλανήτη συμφώνησαν ομόφωνα στο Παρίσι να υπογράψουν μια Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή, που επισφραγίζει την πρώτη ιστορική στιγμή κατά την οποία όλοι οι ηγέτες των χωρών καταλήγουν να προστατέψουν έμπρακτα και με ένα παγκόσμιο σχέδιο το περιβάλλον και την Γη.
Η Ελλάδα ήταν μια από τις χώρες που υπέγραψαν την συμφωνία αυτή και πλέον μέσω αυτής θα συμβάλλει στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, στην Συμφωνία του Παρισιού ορίζεται για τα κράτη ότι θα αυξηθεί η ικανότητα προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, θα μειωθούν οι ρύποι του διοξειδίου του άνθρακα (CO2), θα καταβληθούν οικονομικοί πόροι για το περιβάλλον, θα διατηρηθεί η μέση θερμοκρασία του πλανήτη σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα (περί το 1900) κάτω του ορίου των 2 °C και θα γίνει προσπάθεια να μην ξεπεραστεί το όριο των 1,5 °C. Αυτή την στιγμή ήδη ο πλανήτης είναι κατά 1,2 °C πιο θερμός σε σχέση με το 1910 και προβλέπεται από τους επιστήμονες μέσα στις επόμενες δεκαετίες ότι θα φτάσει τους 1,5 °C.
Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, πως τα κράτη καθυστέρησαν να δράσουν για να επιτευχθεί μια τέτοια παγκόσμια συμφωνία και πως οι στόχοι είναι πιθανόν να είναι σε λίγα χρόνια ξεπερασμένοι και να μην επιτευχθεί έγκαιρα ο στόχος περιορισμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, κάτι το οποίο απευχόμαστε όλοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!