Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μαξίμου για Κούβα: Ο Ραούλ τον αγκάλιασε – Ο Κορέα του είπε «κράτα γερά»!
[Σκάϊ]: Μαξίμου για Κούβα: Ο Ραούλ τον αγκάλιασε – Ο Κορέα του είπε «κράτα γερά»!

[Σκάϊ]: Μαξίμου για Κούβα: Ο Ραούλ τον αγκάλιασε – Ο Κορέα του είπε «κράτα γερά»!

Κυβερνητικές πηγές: «Μόλις τέλειωσε τον επικήδειο, ο Ραούλ Κάστρο τον αγκάλιασε, ενώ μετά ο γιος, η κόρη και τα εγγόνια του Φιντέλ τον πλησίασαν και τον ευχαρίστησαν (…) Ο Κορέα του είπε: «Αλέξη, κρατάτε γερά, είσαι το στήριγμα στην Ευρώπη του προοδευτικού κόσμου της Λατινικής Αμερικής»
Πανηγυρικό είναι το κλίμα στο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα, που γνώρισε πρωτοφανή κάλυψη από τα ΜΜΕ της χώρας, και άλλων λατινοαμερικανικών χωρών.
«Το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κούβα, για να παραστεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, πέρα από την αυτοτελή πολιτική του σημασία, είχε και παραλειπόμενα και, από ό,τι φαίνεται θα έχει συνέχεια» δεσμεύονται κυβερνητικές πηγές, παραθέτοντας τις εγκάρδιες συναντήσεις Τσίπρα με τον ηγέτη των Σαντινίστας Ντανιέλ Ορτέγκα, τον Έβο Μοράλες πρόεδρο της Βολιβίας και τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα που είπε, όπως αφηγούνται από την κυβέρνηση «Αλέξη κρατάτε γερά!».
«Η παρουσία αλλά και η ομιλία Τσίπρα έκαναν αίσθηση. Μόλις τέλειωσε τον επικήδειο, ο Ραούλ Κάστρο τον αγκάλιασε, ενώ μετά ο γιος, η κόρη και τα εγγόνια του Φιντέλ τον πλησίασαν και τον ευχαρίστησαν. Ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος που τίμησε με την παρουσία την τελετή, και αυτό, για τους Κουβάνους, τους Λατινοαμερικάνους, αλλά και όλο τον προοδευτικό κόσμο που αγωνίζεται, σε όλο τον πλανήτη, έχει μεγάλη συναισθηματική, συμβολική και πολιτική σημασία. Ας περιμένουμε τη συνέχεια, με τα ταξίδια στις χώρες της Λατινικής Αμερικής» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πηγές, προαναγγέλλοντας νέα ταξίδια στη Λατινική Αμερική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!