Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μαξίμου για ηγεσία Δικαιοσύνης:Δε θέλουν συναίνεση λόγω εκκρεμών υποθέσεων;
[Σκάϊ]: Μαξίμου για ηγεσία Δικαιοσύνης:Δε θέλουν συναίνεση λόγω εκκρεμών υποθέσεων;

[Σκάϊ]: Μαξίμου για ηγεσία Δικαιοσύνης:Δε θέλουν συναίνεση λόγω εκκρεμών υποθέσεων;

Η κυβέρνηση κάνει λόγο μάλιστα για «νομική υποχρέωση» αλλαγής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης προεκλογικά
Υπαινιγμούς ότι η άρνηση της ΝΔ για συναινετική επιλογή στην αλλαγή ηγεσίας των ανώτατων δικαστικών οργάνων συνδέεται με εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις στελεχών της αφήνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Ποιος έχει λόγο να αρνείται τη συναινετική επιλογή; Και τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η σπουδή της ΝΔ με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της;» διερωτάται το Μαξίμου.
Η κυβέρνηση κάνει λόγο μάλιστα για «νομική υποχρέωση» αλλαγής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης προεκλογικά, λέγοντας πως «η άρνηση της ΝΔ στην συναινετική πρόταση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει πως ουδόλως την ενδιαφέρει η τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας».
Σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Alpha, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου τόνισε ότι η απόφαση για το εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Καλογήρου αρνήθηκε να σχολιάσει διαρροές που αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι διστακτικός να υπογράψει το Διάταγμα για τον ορισμό της νέας ηγεσίας του Άρειου Πάγου. Ο υπουργός αποσαφήνισε ότι δεν έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις της νυν ηγεσίας του Άρειου Πάγου
Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

«Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έχει τη συνταγματική αρμοδιότητα αλλά και τη νομική υποχρέωση να προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μετά και την προεπιλογή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κάλεσε τη ΝΔ στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί συναινετική λύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!