Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Μαρία Σπυράκη: Οι πυλωνες για τη νέα πράσινη συμφωνία στην ΕΕ
[Σκάϊ]: Μαρία Σπυράκη: Οι πυλωνες για τη νέα πράσινη συμφωνία στην ΕΕ

[Σκάϊ]: Μαρία Σπυράκη: Οι πυλωνες για τη νέα πράσινη συμφωνία στην ΕΕ

Παρέμβαση της Μαρίας Σπυρακη στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ενοψη της Διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα
Η ΕΕ ετοιμάζεται να υιοθετήσει μια νέα « Πράσινη Συμφωνία» την οποία αναμένεται να παρουσιάσει εντός 100 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων της η Κομισιόν υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λαίνεν . Με βάση αυτή την εξαγγελία σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο συζητήθηκαν οι προτασεις της ΕΕ ενόψη της διεθνους διασκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα που ξεκινα τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη. Η ευρωβουλευτης της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυρακη στην παρέμβαση της επισήμανε ότι η νεα «Πράσινη Συμφωνία» χρειάζεται διεθνή στήριξη για να μπορέσει να καρποφορήσει. Υποστήριξε μάλιστα την ανάγκη για μια παγκόσμια συμμαχία προθύμων που θα περιλαμβάνει κράτη αλλά και περιφέρειες, που θα έχει στόχο τη νέα βιώσιμη ανάπτυξη, με έμφαση στην χρηματοδότηση της έρευνας και τις νέες τεχνολογίες ώστε να στηριχτεί η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Τα ενεργειακά αναβαθμισμένα κτίρια για όλους, η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχιας, η κυκλική δραστηριότητα στην παραγωγή και πρώτα και πάνω απ’ όλα η αλλαγή του καταναλωτικού μοντέλου μπορούν να είναι η βάση και οι πυλώνες για τη νέα πράσινη ανάπτυξη, κατέληξε η ευρωβουλευτής.
Το αναλυτικό κείμενο της παρέμβασης της κυρίας Σπυράκη:
«H ΕΕ ηγείται πράγματι της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και αυτό είναι το κεκτημένο μας επίτροπε Κανιέτε στα χρόνια που ηγείστε αυτής της προσπάθειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!