Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Λονδίνο: Πολύ πιθανή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τους όρους του Brexit
[Σκάϊ]: Λονδίνο: Πολύ πιθανή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τους όρους του Brexit

[Σκάϊ]: Λονδίνο: Πολύ πιθανή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τους όρους του Brexit

Αυτή η πρόθεση της κυβέρνησης είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα από έναν εκ των δικηγόρων της που υπερασπίστηκαν ενώπιον του Ανώτερου Δικαστηρίου

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης ότι οι Βρετανοί βουλευτές είναι «πολύ πιθανό» να κληθούν να ψηφίσουν επί της τελικής συμφωνίας για τους όρους του Brexit που θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ.
Αυτή η πρόθεση της κυβέρνησης είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα από έναν εκ των δικηγόρων της που υπερασπίστηκαν ενώπιον του Ανώτερου Δικαστηρίου τη δυνατότητα που θεωρεί ότι έχει η Πρωθυπουργός να ενεργοποιήσει χωρίς κοινοβουλευτική συγκατάθεση το Άρθρο 50 για την επίσημη διαδικασία του Brexit.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο κατόπιν προσφυγών διαφόρων ομάδων πολιτών που υποστηρίζουν ότι η επίκληση του Άρθρου 50 πρέπει να γίνει από το κοινοβούλιο. Η απόφαση αναμένεται έως τα τέλη του μήνα.
Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση απέφευγε να πάρει ξεκάθαρη θέση ως προς το κατά πόσο οι βουλευτές θα έχουν λόγο επί των όρων του Brexit.
Η σημερινή (Τρίτη) τοποθέτηση της Ντάουνινγκ Στριτ χαιρετίστηκε από την οργάνωση Open Britain, που διαδέχθηκε στην ουσία την εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!