Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Κουμουτσάκος: Νέο πλαίσιο για το μεταναστευτικό άσυλο ως το τέλος του έτους
[Σκάϊ]: Κουμουτσάκος: Νέο πλαίσιο για το μεταναστευτικό άσυλο ως το τέλος του έτους

[Σκάϊ]: Κουμουτσάκος: Νέο πλαίσιο για το μεταναστευτικό άσυλο ως το τέλος του έτους

«Θα περιλαμβάνει ρωμαλέο και αποφασιστικό πρόγραμμα επιστροφών για όσους δεν δικαιούνται άσυλο», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μίλησε για αύξηση των ροών κατά 30% στα νησιά. Κόντρα με Τσακαλώτο για τη μεταναστευτική πολιτική.
Την προώθηση νέου πλαισίου παροχής ασύλου έως το τέλος του έτους, προανήγγειλε ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία και παράλληλα θα περιλαμβάνει «ρωμαλέο και αποφασιστικό πρόγραμμα επιστροφών» για όσους έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μίλησε για ανησυχητική αύξηση των ροών στα νησιά κατά 30% τον τελευταίο μήνα, αναφέροντας ότι σε Λέσβο, Χίο και Σάμο καταγράφηκαν 3.200 αφίξεις την περίοδο 20 Ιουνίου – 20 Ιουλίου, ενώ όπως επισήμανε η ίδια αυξητική τάση διαπιστώνεται σε όλη τη χώρα.
«Δεν αντιμετωπίζουμε την δραματική κατάσταση του 2015- 2016, ωστόσο η κρισιμότητα παραμένει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος, χαρακτηρίζοντας την αντιμετώπιση του προσφυγικού «πρόκληση», αλλά διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε αυτή.
Εξειδικεύοντας τις δράσεις του Υπουργείου, πέραν της ανακοίνωσης για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο, προανήγγειλε τη δημιουργία νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, ώστε να καταργηθεί το υφιστάμενο εντός του αστικού ιστού της πόλης, ενώ αναφέρθηκε και σε προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας στις δομές της ενδοχώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!