Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Κοντονής: Σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου
[Σκάϊ]: Κοντονής: Σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου

[Σκάϊ]: Κοντονής: Σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου

- Προαναγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης από τη Βουλή – Υπό εξέταση κι άλλα αιτήματα των ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας
Την κατάθεση νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου εντός ενός μήνα, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ίση μεταχείριση στην εργασία. Με το εν λόγω νομοσχέδιο θα ρυθμίζονται όλες οι διαδικασίες για την αλλαγή του ονόματος και του φύλου προσώπων που το επιθυμούν ώστε να δηλώνονται στα κρατικά έγγραφα
Σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή η επεξεργασία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, έχει ήδη ολοκληρωθεί στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ώστε μέσα σε ένα μήνα να κατατεθεί στη Βουλή.
Παράλληλα, ο κ. Κοντονής, προκληθείς από τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, σχετικά με το αν η κυβέρνηση προτίθεται να θεσμοθετήσει τον πολιτικό γάμο ή το δικαίωμα τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς ωστόσο να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ή να ανακοινώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
«Για τα θέματα που έθεσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού έχει ήδη συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή και τα εξετάζουμε όλα, αλλά με τη δέουσα σοβαρότητα, χωρίς να δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις κι εξαρτήσεις ή να χαϊδεύουμε τα αυτιά κανενός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!