Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Κοινό τόπο για συνεργασίες αναζητούν οι τρεις δυνάμεις της γερμανικής αριστεράς
[Σκάϊ]: Κοινό τόπο για συνεργασίες αναζητούν οι τρεις δυνάμεις της γερμανικής αριστεράς

[Σκάϊ]: Κοινό τόπο για συνεργασίες αναζητούν οι τρεις δυνάμεις της γερμανικής αριστεράς

Όπως μεταδίδει το Associated Press, 90 βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πράσινων αναμένεται να συναντηθούν σήμερα Τρίτη για να εξετάσουν πιθανούς τομείς για μελλοντικές συνεργασίες, ένα χρόνο πριν τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές.

Σενάρια μελλοντικής συνεργασίας έχουν αρχίσει να εξετάζουν τα κόμματα της γερμανικής αριστεράς και κεντροαριστεράς, έναν χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου φθινοπώρου.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, 90 βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πράσινων αναμένεται να συναντηθούν σήμερα Τρίτη προκειμένου να συζητήσουν οδούς συνεργασίας.
Στη σύσκεψη δεν θα λάβουν μέρος τα ανώτερα κοινοβουλευτικά στελέχη των τριών παρατάξεων, ούτε αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Παρά ταύτα, το γεγονός ότι οι βουλευτές είναι διατεθειμένοι να συναντηθούν καταδεικνύει τις ζυμώσεις στο χώρο της γερμανικής αριστεράς ώστε να επιστρέψει στην εξουσία χωρίς συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
SPD και Die Linke έχουν σημαντικές ιστορικές διαφορές και δύσκολα συνεργάζονται, ακόμα και στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αυτή τη στιγμή οι Σοσιαλδημοκράτες συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες της κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!