Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Κατρούγκαλος: Πολιτικό διακύβευμα τα της Δικαιοσύνης όταν θέλουμε αλλαγές
[Σκάϊ]: Κατρούγκαλος: Πολιτικό διακύβευμα τα της Δικαιοσύνης όταν θέλουμε αλλαγές

[Σκάϊ]: Κατρούγκαλος: Πολιτικό διακύβευμα τα της Δικαιοσύνης όταν θέλουμε αλλαγές

“Υπήρξε ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου για το σχέδιο Βαρουφάκη” – “Υποχρέωση της κυβέρνησης να έχει καταρτίσει εναλλακτικά σχέδια από τη στιγμή που έκανε διαπραγμάτευση”
Την αποστροφή του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας περί «θεσμικών εμποδίων» φάνηκε να επαναφέρει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τις κατηγορίες περί επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη. «Φυσικά και υπάρχει πολιτικό διακύβευμα όταν θέλουμε να κάνουμε θεσμικές αλλαγές» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
«Όταν υπάρχουν ιδεολογικά – πολιτικά ζητήματα, είναι φυσικό αυτά να μεταφέρονται και στη Δικαιοσύνη» δήλωσε δε.

«Καμία επιθετικότητα
εναντίον της δικαιοσύνης εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών δεν υπάρχει» υποστήριξε πάντως. «Ο νομικός σχολιασμός δεν συνιστά παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών» παρατήρησε ο κ. Κατρούγκαλος.
Υποστήριξε και την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας ότι η θέση που ανέλαβε είναι «πολικά άχρωμη» και στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί και εν ενεργεία δικαστικός. Το γεγονός ότι ένας δικαστής ήταν υποκείμενο κριτικής, συνέχισε, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί δικαιοκρατικά σε μια θέση. «Η κ. Θάνου απέδειξε ότι ήταν με το νέο όχι με το παλιό» ανέφερε μάλιστα.
«Φυσιολογικά τα εναλλακτικά σχέδια»
Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη στο σταθμό μας, είπε ότι το σχέδιο δεν αφορούσε παράλληλο νόμισμα, αλλά για παράλληλο σχέδιο πληρωμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!