Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος
[Σκάϊ]: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος

[Σκάϊ]: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος

Η απόφαση αφορά την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για χρονικό διάστημα έξι μηνών, κηρύχθηκε σήμερα Τρίτη ο δήμος Ζακύνθου. Ο συντονισμός των δράσεων και των ενεργειών έχει ανατεθεί στον δήμο Ζακύνθου.
Η απόφαση αφορά την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση συνεπειών από καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 26 και 27 Νοεμβρίου.
Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης ισχύει από σήμερα Τρίτη και για χρονικό διάστημα 6 μηνών (έως 26 Μαΐου 2017).
Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει άρση της παραπάνω έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, δίχως νέο έγγραφο.
Να κηρύξει τον δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχόπτωση, χαλαζόπτωση κλπ) τη Δευτέρα στο νησί εξουσιοδότησε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μετά από σχετικό αίτημα της Χριστιάνας Καλογήρου.
Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Καλλονή, λόγω της έντονης βροχόπτωσης το βράδυ της Δευτέρας, που έπληξε ιδιαίτερα το κεντρικό, δυτικό και νότιο τμήμα του νησιού.
Στο μεταξύ, σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση που σημειώθηκε την Τρίτη σε περιοχές του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Ηράκλειο Κρήτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!