Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Σκάϊ]: Το καλύτερο μουσείο στον κόσμο δεν είναι μουσείο αλλά αποθήκη στην Ελβετία!
[Σκάϊ]: Το καλύτερο μουσείο στον κόσμο δεν είναι μουσείο αλλά αποθήκη στην Ελβετία!

[Σκάϊ]: Το καλύτερο μουσείο στον κόσμο δεν είναι μουσείο αλλά αποθήκη στην Ελβετία!

Τα έργα τέχνης που βρίσκονται στην αποθήκη της Ελβετίας δεν ανήκουν αποκλειστικά σε έναν ιδιοκτήτη αλλά σε πολλούς διακινητές έργων τέχνης, σε συλλέκτες, ναυλομεσίτες και offshore εταιρείες που προτιμούν την ανωνυμία και το ασφυκτικά φυλασσόμενο μέρος υπό την ευγενική χορηγία του ελβετικού κράτους.
Η σπουδαιότερη και πλουσιότερη σε έργα τέχνης συλλογή δεν ανήκει ούτε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, ούτε στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, αλλά σε μια αποθήκη λιμανιού στην νοτιοδυτική Ελβετία, την Geneva Free Port.
Μπορεί η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου να διαθέτει μια συλλογή αποτελούμενη από 2.300 πίνακες ζωγραφικής και το ΜοΜΑ αντίστοιχα να έχει 200.000 έργα τέχνης κάθε λογής αλλά η μυστική αποθήκη πιθανολογείται σύμφωνα με τους New York Times ότι φιλοξενεί 1,2 εκατομμύρια έργα τέχνης.
Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι το σπουδαιότερο μουσείο δεν είναι μουσείο ή ότι αυτά τα αμύθητης αξίας έργα θα βρίσκονταν συσκευασμένα σε ξύλινα κιβώτια. Το χειρότερο όλων είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δει αυτήν την εντυπωσιακή συλλογή που θα ξεπερνούσε σε ενδιαφέρον οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Μπορεί ο αριθμός των έργων τέχνης που βρίσκονται στην αποθήκη να μην έχει επίσημη βούλα όμως μέσα στη συλλογή των έργων υπάρχουν και 1.000 πίνακες του Πικάσο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!