Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ισπανία: Η Βουλή ανέστειλε την έδρα Καταλανών, ίσως σπρώχνοντας τον Σάντσεθ
[Σκάϊ]: Ισπανία: Η Βουλή ανέστειλε την έδρα Καταλανών, ίσως σπρώχνοντας τον Σάντσεθ

[Σκάϊ]: Ισπανία: Η Βουλή ανέστειλε την έδρα Καταλανών, ίσως σπρώχνοντας τον Σάντσεθ

Η αναστολή της βουλευτικής ιδιότητας Καταλανών που δικάζονται για την προσπάθεια απόσχισης του 02017 ίσως μειώσει τον αριθμό εδρών που χρειάζεται ο Σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ για να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή μετά την νίκη του, χωρίς αυτοδυναμία, στις εκλογές.
Η κάτω βουλή του ισπανικού κοινοβουλίου ανέστειλε σήμερα τη βουλευτική ιδιότητα τεσσάρων καταλανών αυτονομιστών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, ενώ βρίσκονταν στη φυλακή για την ανάμειξή τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017.
«Το γραφείο της Βουλής των Αντιπροσώπων κηρύσσει αυτόματα την αναστολή της εκτέλεσης της εντολής τους» για τον Οριόλ Ζουνκέρας, τον Ζόρντι Τουρούλ, τον Ζοζέπ Ρουλ και τον Ζόρντι Σάντσες, ανακοίνωσε η πρόεδρος του σώματος και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μεριτξέλ Μπατέτ, αφού συμβουλεύτηκε τη νομική υπηρεσία.
Η ίδια διευκρίνισε στη συνέχεια ότι ζήτησε να της παραδοθεί νέα έκθεση σχετικά με το όριο της πλειοψηφίας.
Η αναστολή μπορεί να έχει σοβαρές πολιτικές συνέπειες για τον επικεφαλής της απερχόμενης Σοσιαλιστικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ, που κέρδισε τις εκλογές στα τέλη Απριλίου αλλά χωρίς να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών.
Αν ο αριθμός των βουλευτών που ασκούν τα καθήκοντά τους μειωθεί και κατά συνέπεια το όριο της απόλυτης πλειοψηφίας πέσει, η ψηφοφορία για την επανεκλογή του κ. Σάντεθ στο Κοινοβούλιο που αναμένεται στις αρχές Ιουλίου θα είναι πιο εύκολη γιατί δεν θα έχει ανάγκη την υποστήριξη ή την αποχή των καταλανών αυτονομιστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!