Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Το Ιράκ καταδίκασε για πρώτη φορά σε θάνατο Γάλλους τζιχαντιστές
[Σκάϊ]: Το Ιράκ καταδίκασε για πρώτη φορά σε θάνατο Γάλλους τζιχαντιστές

[Σκάϊ]: Το Ιράκ καταδίκασε για πρώτη φορά σε θάνατο Γάλλους τζιχαντιστές

Πρόκειται για αιχμάλωτους μαχητές του ISIS που παραδόθηκαν στο Ιράκ από την αραβοκουρδική συμμαχία που πολέμησε τους ισλαμιστές στην γειτονική Συρία.
Σε θάνατο καταδικάστηκαν στο Ιράκ τρεις Γάλλοι που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Πρόκειται για τους πρώτους Γάλλους που καταδικάζονται στην εσχάτη των ποινών από την Βαγδάτη για την δράση του ISIS.
Οι κατάδικοι συγκαταλέγονται στους 12 έως 14 γάλλους πολίτες που εκδόθηκαν στο Ιράκ τον Ιανουάριο, όταν ο αραβοκουρδικός συνασπισμός που πολέμησε νικηφόρα κατά των ισλαμιστών στην Συρία άρχισε να παραδίδει αντάρτες που είχε αιχμαλωτίσει.
Οι τρεις θανατοποινίτες έχουν δυνατότητα να εφεσιβάλουν την καταδικαστική απόφαση.
Δικηγόρος τους δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως οι εντολείς του έχουν ζητήσει να δικαστούν στην Γαλλία, όμως η έδρα απέρριψε το αίτημά τους.
Η Γαλλία έχει καταργήσει την θανατική ποινή όμως συνάμα έχει αρνηθεί τον επαναπατρισμό πολιτών της που εντάχθηκαν στους κόλπους του ISIS. Δεν είναι σαφές εάν το Παρίσι θα προβεί σε διάβημα.
Εκατοντάδες ευρωπαίοι ισλαμιστές μετέβησαν στην Μέση Ανατολή ώστε να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους τα προηγούμενα χρόνια. Δεκάδες εξ αυτών συνελήφθησαν την τελευταία διετία καθώς τα προπύργια των τζιχαντιστών στο Ιράκ και την Συρία κατέρρευσαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!