Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Υποψήφιο ψάχνουν οι γάλλοι Σοσιαλιστές μετά την απόφαση Ολάντ να μείνει εκτός
[Σκάϊ]: Υποψήφιο ψάχνουν οι γάλλοι Σοσιαλιστές μετά την απόφαση Ολάντ να μείνει εκτός

[Σκάϊ]: Υποψήφιο ψάχνουν οι γάλλοι Σοσιαλιστές μετά την απόφαση Ολάντ να μείνει εκτός

Το φαβορί για το Σοσιαλιστικό χρίσμα είναι ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, αν και δεν έχει δηλώσει υποψηφιότητα. Ένα ακόμα «δυνατό» όνομα είναι ο Αρνό Μοντεμπούργκ, που εκπροσωπεί την αριστερή πτέρυγα.
Σε αναζήτηση προεδρικού υποψηφίου βρίσκονται οι Σοσιαλιστές στη Γαλλία, μετά την απόφαση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να μη διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο Μέγαρο των Ηλυσίων, έχοντας το χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής στην ιστορία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας.
Το φαβορί για το Σοσιαλιστικό χρίσμα είναι ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. Μολονότι δεν έχει δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, ο κεντρώος υπαρχηγός του κ. Ολάντ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να εκπροσωπήσει το κόμμα στις προεδρικές εκλογές.
Ένα ακόμα «δυνατό» όνομα, που έχει ήδη θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα, είναι ο Αρνό Μοντεμπούργκ, που εκπροσωπεί την αριστερή πτέρυγα των Σοσιαλιστών. Υπηρετούσε στην κυβέρνηση Ολάντ ως υπουργός Οικονομίας έως το 2014, όταν απομακρύνθηκε λόγω διαφωνιών με τον κ. Βαλς, με αιχμή τα σχέδια του πρωθυπουργού για φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και το φορολογικό.
Το κυβερνών κόμμα θα επιλέξει τον υποψήφιό του με προκριματικές κάλπες. Ο πρώτος γύρος είναι προγραμματισμένος για τις 22 Ιανουαρίου και ο δεύτερος μία εβδομάδα αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!