Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Υπό εξέταση στη Βρετανία διάφορα μεταναστευτικά συστήματα μετά από το Brexit
[Σκάϊ]: Υπό εξέταση στη Βρετανία διάφορα μεταναστευτικά συστήματα μετά από το Brexit

[Σκάϊ]: Υπό εξέταση στη Βρετανία διάφορα μεταναστευτικά συστήματα μετά από το Brexit

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Guardian, υπουργοί της κυβέρνησης Μέι έχουν εκμυστηρευτεί σε συναδέλφους τους ότι θέλουν ένα «σκληρό» σύστημα που θα είναι εκ βάθρων διαφορετικό από το ισχύον, με περιορισμούς «σε όλα τα επίπεδα».
Η εφαρμογή ενός μεταναστευτικού συστήματος υπό το οποίο, περιορισμοί έλευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ισχύουν τόσο για τους ανειδίκευτους όσο και για τους εργαζόμενους με ειδίκευση που προέρχονται από την ΕΕ, είναι η επιθυμία της βρετανικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian.
Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, υπουργοί της κυβέρνησης Μέι έχουν εκμυστηρευτεί σε συναδέλφους τους ότι θέλουν ένα «σκληρό» σύστημα που θα είναι εκ βάθρων διαφορετικό από το ισχύον, με περιορισμούς «σε όλα τα επίπεδα».
Παρόλα αυτά, οι πηγές προσθέτουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα οι πολίτες χωρών-μελών της ΕΕ να έχουν μία προνομιακή αντιμετώπιση σε σχέση με πολίτες τρίτων χωρών.
Η Πρωθυπουργός Μέι φέρεται να θέλει το ζήτημα των ελέγχων στη μετανάστευση να αποτελεί κόκκινη γραμμή της κυβέρνησής της στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους για το Brexit. Όπως έχει αναφερθεί, υποστηρίζει την ιδέα της ελεύθερης έλευσης στη Βρετανία Ευρωπαίων που θέλουν να κάνουν διακοπές, να σπουδάσουν ή να παντρευτούν, αλλά με αυστηρό σύστημα έκδοσης βίζας για όσους θέλουν να εργαστούν στη χώρα.
Η πολιτική συντάκτρια του Guardian προσθέτει ότι παράλληλα έχουν γίνει συζητήσεις για ένα πιθανό εναλλακτικό σύστημα μετανάστευσης, με βάση το οποίο η ελεύθερη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών θα διατηρηθεί, αλλά θα δίνεται στο Λονδίνο η δυνατότητα επιβολής ενός «εκτάκτου φρένου» αν τα επίπεδα της μετανάστευσης φτάσουν σε υπερβολικό ύψος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!