Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γουόρεν: Αν ο Τραμπ δεν ήταν πρόεδρος θα του είχαν περάσει χειροπέδες
[Σκάϊ]: Γουόρεν: Αν ο Τραμπ δεν ήταν πρόεδρος θα του είχαν περάσει χειροπέδες

[Σκάϊ]: Γουόρεν: Αν ο Τραμπ δεν ήταν πρόεδρος θα του είχαν περάσει χειροπέδες

“Αν επρόκειτιο για οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο εκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα του είχαν περάσει χειροπέδες και θα του ασκούσαν δίωξη”
Αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχαιρε ασυλίας λόγω της προεδρικής ιδιότητάς του, “θα του είχαν περάσει χειροπέδες” για παρακώλυση δικαιοσύνης, στην έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016, υποστήριξε την Πέμπτη η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, που είναι υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών.
“Αν επρόκειτιο για οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο εκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα του είχαν περάσει χειροπέδες και θα του ασκούσαν δίωξη”, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC η γερουσιάστρια, η πρώτη από τους Δημοκρατικούς υποψηφίους που ζήτησαν να ξεκινήσει η διαδικασία για την καθαίρεση του Τραμπ.
Μετά από έρευνα 22 μηνών, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε κάποια συνεργασία μεταξύ του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ και της Μόσχας. Όμως ταυτόχρονα, δεν απάλλαξε τον πρόεδρο από τις υποψίες για παρακώλυση της δικαιοσύνης. Την Τετάρτη, ο ίδιος ο Μάλερ διευκρίνισε ότι η άσκηση δίωξης σε έναν εν ενεργεία πρόεδρο “δεν αποτελεί (νομική) επιλογή” επειδή χαίρει ασυλίας. Ο ειδικός εισαγγελέας πέταξε την μπάλα στο Κογκρέσο το οποίο έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου.
Ο Ρόμπερτ Μάλερ “λέει, επί της ουσίας, ότι φτάνοντας στο τέλος της έκθεσης του, ιδού όλα τα γεγονότα, πολλά παραδείγματα παρακώλυσης της δικαιοσύνης, ότι εκείνος δεν μπορεί να του ασκήσει δίωξη, ότι εξαρτάται πλέον από το Κογκρέσο”, είπε η Γουόρεν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!