Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γιλντιρίμ: Άρση της έκτακτης ανάγκης πριν το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα
[Σκάϊ]: Γιλντιρίμ: Άρση της έκτακτης ανάγκης πριν το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα

[Σκάϊ]: Γιλντιρίμ: Άρση της έκτακτης ανάγκης πριν το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hürriyet, ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να ισχυριστεί ότι οι κάλπες για την τροποποίηση του Συντάγματος στήθηκαν υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
Σινιάλο ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας προτίθεται να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται σε ισχύ από τον Ιούλιο πριν το δημοψήφισμα για αναθεώρηση του Συντάγματος έστειλε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hürriyet, ο κ. Γιλντιρίμ τόνισε πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να ισχυριστεί ότι οι κάλπες για την τροποποίηση του Συντάγματος στήθηκαν υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
Η τουρκική κυβέρνηση προτίθεται να οργανώσει το δημοψήφισμα την ερχόμενη άνοιξη, κάτι που σημαίνει ότι το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που δίνει το δικαίωμα στον πρόεδρο Ερντογάν να νομοθετεί με διατάγματα, θα έχει τερματιστεί έως τότε.
Το μήνυμα του τούρκου πρωθυπουργού ήλθε λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να παραταθεί ένα ακόμα τρίμηνο πέραν της προγραμματισμένης λήξης της, στις 21 Ιανουαρίου.
Απηχώντας τις δηλώσεις Ερντογάν, ο κ. Γιλντιρίμ διευκρίνισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν πρόκειται να αρθεί αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν προβλέπεται καμία αλλαγή «μόλις μπούμε στο 2017».
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στις 21 Ιουλίου, έξι μέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Έχει ήδη λάβει μία τρίμηνη παράταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!