Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Για ρήγμα στις σχέσεις Ερντογάν – Ακιντζί γράφει η Μιλιέτ
[Σκάϊ]: Για ρήγμα στις σχέσεις Ερντογάν – Ακιντζί γράφει η Μιλιέτ

[Σκάϊ]: Για ρήγμα στις σχέσεις Ερντογάν – Ακιντζί γράφει η Μιλιέτ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το μήνυμα ότι «δεν τίθεται ζήτημα παραχωρήσεων στα κεφάλαια των εγγυήσεων και του εδαφικού
Για ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί γράφει η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου.
Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι όταν ο κ. Ακιντζί, έφερε στην Ελβετία στο τραπέζι των συνομιλιών ποσοστό εδαφών της τάξης του 29% για τους τουρκοκύπριους, η Άγκυρα εξεπλάγη.
Η Μιλιέτ τονίζει ότι εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει παρέμβαση στο Κυπριακό δια μέσου του ψευδοπρωθυπουργού, Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν. Ο κ. Όζγκιουργκιουν διεμήνυσε ότι η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια ρύθμιση η οποία θα δίνει στην τ/κ πλευρά ένα ποσοστό μικρότερο από το 30%. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το μήνυμα ότι «δεν τίθεται ζήτημα παραχωρήσεων στα κεφάλαια των εγγυήσεων και του εδαφικού.
Η Μιλιέτ αναφέρει ότι το ποσοστό της τάξης του 29% που έφερε στο προσκήνιο ο κ. Ακιντζί υποχρέωσε την ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη να απαιτήσει μια μικρή ανάπαυλα στην Διάσκεψη της Ελβετίας. Στην συνέχεια, με την επιστροφή του στο νησί, ο κ. Ακιντζί επισήμανε ότι από τώρα και στο εξής, η ελληνοκυπριακή πλευρά ήταν αυτή που έπρεπε να πραγματοποιήσει «άνοιγμα» στο Κυπριακό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!