Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Γερμανικός Τύπος για συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ: Δυνητικά καλύτερη σχέση
[Σκάϊ]: Γερμανικός Τύπος για συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ: Δυνητικά καλύτερη σχέση

[Σκάϊ]: Γερμανικός Τύπος για συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ: Δυνητικά καλύτερη σχέση

Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Mέρκελ στο Βερολίνο – Υποστήριξη της καγκελαρίου στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του έλληνα πρωθυπουργού. – Σύμπλευση στο μεταναστευτικό – Διαφοροποίηση για τη Βόρεια Μακεδονία.
«Οι ελληνογερμανικές σχέσεις είναι καλές, αλλά θα μπορούσαν να βελτιωθούν». Η διαπίστωση αυτή της Άγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος των συνομιλιών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει εν ολίγοις το σημείο έναρξης της μελλοντικής τους συνεργασίας: η καγκελάριος επεσήμανε στον έλληνα ομόλογό της ότι διατηρούσε μια καλή σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά δυνητικά η δική τους σχέση θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη. Και αυτό, όπως άλλωστε τόνισε, επειδή μοιράζονται κοινές αντιλήψεις σε πολλά θέματα – ειδικά σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που έχει στην ατζέντα του ο νέος έλληνας πρωθυπουργός. Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρόγραμμα αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκπληρώσει πιο εύκολα τις απομένουσες δεσμεύσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις.

Προθέσεις και ελληνική πραγματικότητα

Ως εκ τούτου, η κ. Μέρκελ απάντησε θετικά στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να στηρίξει τη μεταρρυθμιστική του πορεία που στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη. Άμεσος στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η πραγματοποίηση ενός ελληνογερμανικού οικονομικού συνεδρίου το πρώτο τρίμηνο του 2020 στο Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!