Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 15 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Γερμανία: Πυρετώδεις προετοιμασίες για ποσοστώσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
[Σκάϊ]: Γερμανία: Πυρετώδεις προετοιμασίες για ποσοστώσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

[Σκάϊ]: Γερμανία: Πυρετώδεις προετοιμασίες για ποσοστώσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Eκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι χωρίς τις ποσοστώσεις, η ΕΕ θα μπορούσε να χάσει τους στόχους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που επιδιώκει.
Την εισαγωγή ποσοστώσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προετοιμάζει η Γερμανία, με το υπουργείο Περιβάλλοντος να υποστηρίζει ότι σύντομα θα προταθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η EURACTIV Γερμανίας μεταδίδει.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Jochen Flasbarth, το προσεχές φθινόπωρο αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από την Επιτροπή. Ωστόσο, από την πλευρά της, η Κομισιόν δεν έχει επιβεβαιώσει ότι οι προγραμματισμένες ποσοστώσεις θα αποτελέσουν μέρος του κανονισμού για τον περιορισμό διοξειδίου του άνθρακα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του CSU, Ulrich Lange, τόνισε ότι: «Μόλις πριν από μισό χρόνο πριμοδοτήσαμε την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι νέες απαιτήσεις για επιβαλλόμενες ποσοστώσεις αποτελούν απλώς ευσεβείς πόθους». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι βαρύνουσας σημασίας είναι η βελτίωση και επέκταση του δικτύου φόρτισης.
Ωστόσο, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι χωρίς τις ποσοστώσεις, η ΕΕ θα μπορούσε να χάσει τους στόχους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που επιδιώκει.
Ειδικότερα, το SPD επιθυμεί μια πανευρωπαϊκή ποσόστωση, για να επιταχύνει τη μετάβαση προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!