Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γερμανία: Αγνοούμενοι & τραυματίες από εκρήξεις σε 2 εργοστάσια της BASF
[Σκάϊ]: Γερμανία: Αγνοούμενοι & τραυματίες από εκρήξεις σε 2 εργοστάσια της BASF

[Σκάϊ]: Γερμανία: Αγνοούμενοι & τραυματίες από εκρήξεις σε 2 εργοστάσια της BASF

Πολλοί άνθρωποι φέρονται να είναι αγνοούμενοι και άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στις 11:30 τοπική ώρα σε εργοστάσιο της χημικής βιομηχανίας BASF, με τους ακριβείς αριθμούς να παραμένουν ακόμη ασαφείς. Σε ξεχωριστό συμβάν, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη αερίου που σημειώθηκε νωρίτερα στις εγκαταστάσεις της BASF στο Λαμπερτχάιμ.

Άνθρωποι τραυματίστηκαν και ορισμένοι αγνοούνται σήμερα έπειτα από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε δύο γερμανικά χημικά εργοστάσια που ανήκουν στην BASF, αναγκάζοντας τη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία χημικών να κλείσει ορισμένες μονάδες παραγωγής.
Η BASF ανέφερε πως σημειώθηκε μια έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά στη διάρκεια εργασιών σε αγωγούς στη βόρεια περιοχή του λιμανιού του εργοστασίου της στο Λουντβιχσχάφεν, όπου βρίσκεται η έδρα της, γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας).
Άνθρωποι τραυματίστηκαν και ορισμένοι εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Διερευνά τα αίτια της έκρηξης και κλείνει δύο μονάδες ατμοπυρόλυσης, μεγάλες εγκαταστάσεις όπου κατασκευάζονται σημαντικά βασικά χημικά συστατικά, καθώς και ορισμένες άλλες μονάδες.
Ο δήμος του Λουντβιχσχάφεν συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν να βγουν από το σπίτι τους και να κρατήσουν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!