Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: G7: Συμφωνία για βοήθεια στον Αμαζόνιο και εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Ιαπωνίας
[Σκάϊ]: G7: Συμφωνία για βοήθεια στον Αμαζόνιο και εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Ιαπωνίας

[Σκάϊ]: G7: Συμφωνία για βοήθεια στον Αμαζόνιο και εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Ιαπωνίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε μια κατ΄αρχήν εμπορική συμφωνί
Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) συμφώνησαν ομόφωνα την Κυριακή ότι οι χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Αμαζόνιου θα πρέπει να λάβουν βοήθεια το συντομότερο δυνατόν, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
«Πραγματοποιούνται επαφές από τις αντιπροσωπείες μας με όλες τις χώρες της Αμαζονίας ώστε να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε πολύ σαφείς τεχνικές και οικονομικές δεσμεύσεις», είπε στους δημοσιογράφους ο οικοδεσπότης της συνόδου στην Μπιαρίτς της Γαλλίας.
Η αναδάσωση είναι επίσης απαραίτητη, αλλά υπάρχουν «διάφορες οπτικές» μεταξύ των ηγετών «επειδή όλο το ζήτημα εξαρτάται από τις χώρες της Αμαζονίας», που εύλογα θεωρούν σημαντική την εθνική τους κυριαρχία, είπε ο Μακρόν.
«Ωστόσο το διακύβευμα στην Αμαζονία γι αυτές τις χώρες και για τη διεθνή κοινότητα, αναφορικά με την βιοποικιλότητα, το οξυγόνο, την μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, είναι τέτοιο ώστε θα πρέπει να γίνει αυτή η αναδάσωση», προειδοποίησε ο ίδιος.
Από εκεί και πέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κατέληξαν σε μια κατ’ αρχήν εμπορική συμφωνία. «Είναι μια πολύ μεγάλη μετάβαση», είπε ο Τραμπ μετά τις συνομιλίες του με τον Άμπε στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο γαλλικό θέρετρο Μπιαρίτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!