Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: FT: Mυστικές συνομιλίες Σύρων ανταρτών – Μόσχας μέσω Άγκυρας
[Σκάϊ]: FT: Mυστικές συνομιλίες Σύρων ανταρτών – Μόσχας μέσω Άγκυρας

[Σκάϊ]: FT: Mυστικές συνομιλίες Σύρων ανταρτών – Μόσχας μέσω Άγκυρας

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται τέσσερα μέλη της συριακής αντιπολίτευσης από τη βόρεια Συρία που τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων που αντιμάχονται τις δυνάμεις του Προέδρου Άσαντ
Οι συριακές αντιπολιτευόμενες ομάδες διεξάγουν μυστικές συνομιλίες με τη Ρωσία με τη μεσολάβηση της Τουρκίας έχοντας ως σκοπό τον τερματισμό των μαχών στο Χαλέπι, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.
Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται τέσσερα μέλη της συριακής αντιπολίτευσης από τη βόρεια Συρία που τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων που αντιμάχονται τις δυνάμεις του Προέδρου Άσαντ, οι οποίο λένε πως οι συνομιλίες πραγματοποιούνται στην Άγκυρα.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στην εξέλιξη αυτή δε συμμετέχουν οι ΗΠΑ. «Οι Ρώσοι και οι Τούρκοι συνομιλούν χωρίς τις ΗΠΑ τώρα. Η Ουάσιγκτον είναι εντελώς αποκλεισμένη από αυτές τις συνομιλίες και δε γνωρίζει καν όσα συμβαίνουν στην Άγκυρα», δηλώνει στην εφημερίδα στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης.
Όπως σημειώνεται, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωποι των Σύρων ανταρτών συναντώνται με Ρώσους αξιωματούχους, θεωρείται ότι δεν έχουν υπάρξει στο παρελθόν τόσες πολλές ομάδες της αντιπολίτευσης να μετέχουν των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Παρόλα αυτά, επισημαίνουν οι FT, οι διαπραγματεύσεις κλυδωνίζονται από την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!