Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Φινλανδία: Οριακό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών
[Σκάϊ]: Φινλανδία: Οριακό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών

[Σκάϊ]: Φινλανδία: Οριακό προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών

Βουλευτικές εκλογές διεξήχθησαν χθες στη Φινλανδία. Πρώτο κόμμα το Σοσιαλδημοκρατικό. Μετά από 16 χρόνια ίσως σχηματίσει και πάλι κυβέρνηση. Παράλληλα το εθνολαϊκιστικό κόμμα «Οι Φινλανδοί» αναδείχθηκαν δεύτερη δύναμη.
Οι Σοσιαλδημοκράτες έλαβαν 17,7% και καταλαμβάνουν 40 από τις συνολικά 200 έδρες. Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Άντι Ρίνε δήλωσε πως μέχρι το τέλος Μάιου θα σχηματίσει κυβέρνηση.
Η διαφορά μεταξύ του πρώτου κόμματος και του δεύτερου είναι μηδαμινή. Τους χωρίζει μόλις μια έδρα. «Οι Φινλανδοί φαίνεται πως θα καταλάβουν 39 έδρες. Αυτό σημαίνει μια πολύ μεγάλη νίκη για το κόμμα που σχεδόν διπλασίασε τη δύναμή του. Γιατί όμως συνέβη αυτό; Γιατί ένα ακροδεξιό κόμμα ενισχύεται τόσο πολύ; Ο πολιτικός επιστήμονας Χένρι Βόιγκ που ζει στη Φινλανδία μιλώντας το πρωί στο Γερμανικό Ραδιόφωνο Deutschlandfunk λέει σχετικά:
«Πέρυσι στις δημοσκοπήσεις είχαν ένα ποσοστό περίπου 8%. Στη διάρκεια του χρόνου κατάφεραν να διπλασιάσουν την δύναμή τους. Υπάρχουν μια σειρά από αιτίες για αυτό. Πρώτον, τον Ιανουάριο έγινε γνωστό ότι στην επαρχία Ούλου έγινε μια σειρά από σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον ανηλίκων από άνδρες μετανάστες. Για το λόγο αυτό ο σκεπτικισμός εναντίον των μεταναστών αποτέλεσε και πάλι θέμα στις εκλογές. Δεύτερον, πριν από ένα μήνα υπήρξαν μεγάλα πρόβλημα σε ιδιωτικούς οίκους ευγηρίας. Σύμφωνα με διάφορες εκθέσεις, η περίθαλψη δεν είναι καλή και αυτός ήταν ένα ακόμα λόγος επικρίσεων στην κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!