Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ο Φάρατζ θέτει όρους στον Τζόνσον για εκλογικό σύμφωνο μη επίθεσης
[Σκάϊ]: Ο Φάρατζ θέτει όρους στον Τζόνσον για εκλογικό σύμφωνο μη επίθεσης

[Σκάϊ]: Ο Φάρατζ θέτει όρους στον Τζόνσον για εκλογικό σύμφωνο μη επίθεσης

«Μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι φίλοι ή οι χειρότεροι εχθροί»
Όρους και προϋποθέσεις για εκλογική συνεργασία του Κόμματος Brexit με τους Συντηρητικούς στην Βρετανία έθεσε ο αρχηγός του πρώτου, Νάιτζελ Φάρατζ, διαμηνύοντας πως ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον οφείλει να επιδιώξει έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση δίχως συμφωνία για την επόμενη ημέρα.
Ο κ. Φάρατζ δήλωσε σε δημοσιογράφους πως εάν οι όροι του γίνουν δεκτοί θα ανοίξει ο δρόμος για σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ Συντηρητικών και Κόμματος Brexit, αυξάνοντας τις πιθανότητες ο κ. Τζόνσον να απολαμβάνει κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τις κάλπες.
«Μπορούμε να είμαστε οι καλύτεροι φίλοι ή οι χειρότεροι εχθροί», είπε με νόημα ο κ. Φάρατζ. Οι δημοσκοπήσεις θέλουν το Κόμμα Brexit να αποσπά 10 έως 15% της λαϊκής ψήφου και συνεπώς μπορεί να αναδειχτεί είτε σε πολύτιμο εταίρο του κ. Τζόνσον είτε σε δύναμη που θα διεμβολίσει την δεξιά πτέρυγά του.
Το άνοιγμα Φάρατζ ζητά από τον Συντηρητικό ηγέτη να αποδεχτεί άτακτο διαζύγιο με την ΕΕ, να ολοκληρώσει την εκκαθάριση του κόμματός του από μετριοπαθείς ευρώφιλους βουλευτές και να μην προτείνει υποψήφιους σε περίπου 80 περιφέρειες, ώστε να διευκολυνθούν υποψήφιοι του Κόμματος Brexit – κυρίως σε περιοχές που τάχθηκαν υπέρ της εξόδου στο δημοψήφισμα του 2016.
Ως αντάλλαγμα, το Κόμμα Brexit δεν θα κατεβάσει δικά του στελέχη σε άλλες ζώνες, ώστε να μην βλάψει Συντηρητικούς υποψηφίους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!