Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 9 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Το Facebook παραδίδει στο Κογκρέσο πάνω από 3.000 ρωσικές διαφημίσεις
[Σκάϊ]: Το Facebook παραδίδει στο Κογκρέσο πάνω από 3.000 ρωσικές διαφημίσεις

[Σκάϊ]: Το Facebook παραδίδει στο Κογκρέσο πάνω από 3.000 ρωσικές διαφημίσεις

«Νοιάζομαι πολύ για τη δημοκρατική διαδικασία (…) Δεν θέλω οποιοσδήποτε να χρησιμοποιεί τα εργαλεία μας για να υποσκάψει τη δημοκρατία», δήλωσε ο δημιουργός και επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
Στοιχεία για περισσότερες από 3.000 διαφημίσεις που κυκλοφόρησαν στο Facebook από το 2015 και συνδέονται με τη Ρωσία θα παραδώσει ο τεχνολογικός κολοσσός στις επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν τυχόν ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές του περσινού Νοεμβρίου.
«Νοιάζομαι πολύ για τη δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε ο δημιουργός και επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ. «Δεν θέλω οποιοσδήποτε να χρησιμοποιεί τα εργαλεία μας για να υποσκάψει τη δημοκρατία. Δεν πρεσβεύουμε αυτό το πράγμα».
Οι επίμαχες διαφημίσεις προήλθαν από λογαριασμούς που συνδέονται με την ρωσική «οντότητα» που ονομάζεται Internet Research Agency, όπως έγραψε σε blog του ο νομικός σύμβουλος του Facebook, Κόλιν Στρετς. Αφορούσαν διχαστικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, τα οποία βρέθηκαν στο προσκήνιο κατά την προεκλογική περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Facebook έχει ήδη παράσχει στοιχεία σχετικά με τις διαφημίσεις στην ομάδα του ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μούλερ, ο οποίος ηγείται της κύριας έρευνας σχετικά με τυχόν ρωσικές προεκλογικές παρεμβολές.
Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες η εταιρεία είχε δεχτεί σκληρή κριτική για έλλειψη διαφάνειας όσον αφορά τις ρωσικές διαφημίσεις, πίεση που τελικά την υποχρέωσε να μοιραστεί δεδομένα και με το Κογκρέσο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!