Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: «Έξοδος» 50.000 αμάχων από τις πολιορκημένες γειτονιές του Χαλεπίου
[Σκάϊ]: «Έξοδος» 50.000 αμάχων από τις πολιορκημένες γειτονιές του Χαλεπίου

[Σκάϊ]: «Έξοδος» 50.000 αμάχων από τις πολιορκημένες γειτονιές του Χαλεπίου

Οι περισσότεροι άμαχοι, περίπου 30.000 τον αριθμό, έχουν αναζητήσει καταφύγιο βαθύτερα στις γραμμές των ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στο Χαλέπι της Συρίας τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, καθώς οι καθεστωτικές δυνάμεις εκτόπιζαν τους αντάρτες από τις βόρειες συνοικίες της πόλης, σύμφωνα με στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Οι περισσότεροι άμαχοι, περίπου 30.000 τον αριθμό, έχουν αναζητήσει καταφύγιο βαθύτερα στις γραμμές των ανταρτών, οι οποίοι ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της πόλης, ενώ περίπου 20.000 μετακινήθηκαν στις δυτικές ζώνες, που ελέγχονται από τα στρατεύματα του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Τις προηγούμενες ημέρες, διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν ότι ένας μικρός αριθμός προσφύγων έχει μετατοπιστεί στις λιγοστές γειτονιές που ελέγχουν οι Κούρδοι, στο βορειότερο τμήμα του Χαλεπίου. Οι αντικαθεστωτικοί έχουν κατηγορήσει τους κούρδους αντάρτες ότι μολονότι δηλώνουν ουδέτεροι συνεργάζονται με τους καθεστωτικούς για να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους στην πόλη.
Πριν τη μαζική έξοδο αμάχων τα Ηνωμένα Έθνη υπολόγιζαν ότι περίπου 250.000 άνθρωποι βρίσκονται στις ανατολικές, ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπίου.
Η ανθρωπιστική κατάσταση στο τμήμα των ανταρτών είναι τραγική, με τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα, ιατρικό υλικό και τρόφιμα, καθώς η πολιορκία από τον τακτικό στρατό και οι βομβαρδισμοί μαίνονται επί δύο εβδομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!