Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας προτείνει η Κομισιόν – Δηλώσεις Γιούνκερ
[Σκάϊ]: Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας προτείνει η Κομισιόν – Δηλώσεις Γιούνκερ

[Σκάϊ]: Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας προτείνει η Κομισιόν – Δηλώσεις Γιούνκερ

Στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης το 2016, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλoντ Γιούνκερ επισήμανε την ανάγκη μιας “δυνατής Ευρώπης”
Τη σύσταση Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας, και άλλες δράσεις, πρότεινε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών κρίσεων, αλλά και να διαμορφώσει ανταγωνιστική και καινοτόμο βιομηχανική βάση. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Κομισιόν ενέκρινε το ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης στον τομέα της άμυνας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 15-16 Δεκεμβρίου θα αποτελέσει ορόσημο για το θέμα.
Στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης το 2016, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλoντ Γιούνκερ επισήμανε την ανάγκη μιας «δυνατής Ευρώπης που να μπορεί να υπερασπίζεται και να προστατεύει τους πολίτες της τόσο στο εσωτερικό της όσο και στο εξωτερικό». Φιλοδοξία, τόνισε ο λουξεμβούργιος πολιτικός, που δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την υιοθέτηση καινοτομιών και την από κοινού αξιοποίηση των πόρων στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι «για να είναι εγγυημένη η συλλογική μας ασφάλεια, θα πρέπει να επενδύσουμε στην κοινή ανάπτυξη των τεχνολογιών και του εξοπλισμού στρατηγικής σημασίας — από τις ικανότητες στην ξηρά, στον αέρα, στη θάλασσα και στο διάστημα έως την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!