Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: H Europol προειδοποιεί: Η τεχνολογία γίνεται όπλο για τους εγκληματίες
[Σκάϊ]: H Europol προειδοποιεί: Η τεχνολογία γίνεται όπλο για τους εγκληματίες

[Σκάϊ]: H Europol προειδοποιεί: Η τεχνολογία γίνεται όπλο για τους εγκληματίες

Η Europol συνιστά στις αρχές να επενδύσουν πάνω στην γνώση και την ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, για να μπορέσουν να έχουν μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση.
Σύμφωνα με νέα έκθεση της Europol , η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει ως αποτέλεσμα και την εξέλιξη των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες. Κάποια από τα αναδυόμενα τεχνολογικά επιτεύγματα, στα οποία περιλαμβάνονται η τεχνητή νοημοσύνη, τα δίκτυα 5G, τα εναλλακτικά αποκεντρωμένα δίκτυα και οι κρυπτοσυχνότητες, η τρισδιάστατη εκτύπωση και η βιοτεχνολογία, δεν παρέχουν ευκολίες μόνο στους χρήστες αλλά και στους επίδοξους εγκληματίες που ψάχνουν συνεχώς για νέους τρόπους να δρουν ανενόχλητοι.
Η ταραχή προέρχεται από το γεγονός ότι αυτές οι νέες τεχνολογίες είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο εφαρμογής, που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα κατά πόσο είναι ασφαλείς ή ευάλωτες, ποια ακριβώς είναι τα τρωτά τους σημεία και που χρειάζεται να επιστήσουμε την προσοχή μας. Επιπλέον, αποτελούν μια πρόκληση για τους εγκληματίες που επιθυμούν να τις χρησιμοποιήσουν ως όπλο για να διαπράξουν εγκλήματα. Ωστόσο, όπως αναφέρει και η Europol, είναι μια ευκαιρία για τις αρχές να εξελιχθούν στην αντιμετώπιση πιθανών απειλών.
Η έκθεση της Europol έχει σκοπό να γνωστοποιήσει τις επικείμενες απειλές που σχετίζονται με τις νέες αυτές τεχνολογίες και να βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές να αναπτυχθούν έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τις πιθανές απειλές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!