Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΑΡΑΞΕΝΑ | [Σκάϊ]: Ο εθνικός ύμνος «πρέπει να παίζει» σε όλα τα σινεμά της Ινδίας
[Σκάϊ]: Ο εθνικός ύμνος «πρέπει να παίζει» σε όλα τα σινεμά της Ινδίας

[Σκάϊ]: Ο εθνικός ύμνος «πρέπει να παίζει» σε όλα τα σινεμά της Ινδίας

Και το φιλοθεάμον κοινό θα πρέπει να στέκεται όρθιο όταν παίζεται ο ύμνος.
O εθνικός ύμνος της Ινδίας θα παίζεται από εδώ και στο εξής πριν από κάθε προβολή ταινίας σε όλους τους κινηματογράφους της χώρας μετά από απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.
Οι δικαστές είπαν πως η απόφαση αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και ότι επιπροσθέτως το κοινό θα πρέπει να στέκεται όρθιο όταν παίζεται ο ύμνος ενώ στην οθόνη θα πρέπει να προβάλλεται η σημαία της Ινδίας.
«Oι Ινδοί πρέπει να αποκτήσουν μια αίσθηση πατριωτισμού και να σταματήσουν να ακολουθούν τις ατομικές έννοιες της ελευθερίας» δήλωσαν οι δικαστές.
Κατά τη διάρκεια του 1960 και του 1970 οι κινηματογράφοι συνήθιζαν να παίζουν τον εθνικό ύμνο της χώρας αλλά αυτή η πρακτική στη συνέχεια διεκόπη.
Μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποιος ενιαίος νόμος στη χώρα σχετικά με τον εθνικό ύμνο και έτσι οι 29 πολιτείες ακολουθούσαν «τους δικούς τους νόμους» για το συγκεκριμένο θέμα.
Το 2003 η δυτική πολιτεία της Μαχαράστρα κατέστησε υποχρεωτικό για τους τοπικούς κινηματογράφους να παίζουν τον ύμνο αλλά πέρυσι το ανώτατο δικαστήριο της Μάδρας αποφάσισε να καταργήσει μια αντίστοιχη πράξη που γινόταν στην πολιτεία της Ταμίλ Ναντού καθώς σύμφωνα με την ετυμηγορία δημιουργούσε «σύγχυση και αταξία».
Το θέμα έχει προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και το #NationalAnthem έγινε κορυφαίο trend στο twitter της Ινδίας την Τετάρτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!