Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Έρευνα: 4 στους 10 Ευρωπαίους δεν εμπιστεύονται αλλοεθνείς (infogr)
[Σκάϊ]: Έρευνα: 4 στους 10 Ευρωπαίους δεν εμπιστεύονται αλλοεθνείς (infogr)

[Σκάϊ]: Έρευνα: 4 στους 10 Ευρωπαίους δεν εμπιστεύονται αλλοεθνείς (infogr)

Μεγάλη έρευνα της European Values Study που έχει ξεκινήσει από το 2017 παρουσιάζει η Deutsche Welle
Aξιοπρέπεια, ελευθερία, ισότητα, δημοκρατία. Οι “ευρωπαϊκές αξίες” συχνά ακούγονται ευγενείς, αλλά αόριστες για το μέσο Ευρωπαίο πολίτη. Ας είμαστε λίγο πιο πρακτικοί: Εάν η Ευρώπη αποτελούνταν μόνο από 100 άτομα, σε τι θα συμφωνούσαν; Τι τους χωρίζει; ενόψει των ευρωεκλογών η Deutsche Welle παρουσίασε μεγάλη έρευνα της European Values Study που έχει ξεκινήσει από το 2017 και σκιαγραφεί το προφίλ του μέσου Ευρωπαίου πολίτη.
Ξενοφοβία;

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τέσσερις στους 10 Ευρωπαίους δεν εμπιστεύονται άτομα άλλης εθνικότητας ή άλλης θρησκείας. Δύο στους 10 δεν εμπιστεύονται άτομα στη γειτονιά τους. Ένας στους 10 δεν εμπιστεύεται άτομα που γνωρίζει προσωπικά. Ενώ άπαντες από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι εμπιστεύονται την οικογένειά τους.
Παράλληλα, 25 από τους 100 ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα τους πείραζε να είχαν γείτονές τους Μουσουλμάνους, 26 ότι θα τους πείραζε να έχουν γενικότερα μετανάστες, 70 θα τους πείραζε να είχαν γείτονες ανθρώπους που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ενώ τέσσερις θα τους πείραζε να είχαν γείτονες Χριστιανούς.
«Οι άνδρες καλύτεροι πολιτικοί ηγέτες»
Στο σχόλιο πως οι «άνδρες γίνονται καλύτεροι πολιτικοί ηγέτες από τις γυναίκες», 30 από τους ερωτώμενους συμφωνούν, 66 διαφωνούν ενώ τέσσερις δηλώνουν «δεν γνωρίζω».
«Ναι» στην παρακολούθηση από πλειοψηφία
Όσον αφορά το εάν η κυβέρνησή τους έχει το δικαίωμα παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους το 54 των ερωτώμενων συμφωνεί, 44 απαντούν αρνητικά, ενώ δύο απαντούν πως δεν γνωρίζουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!