Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: H επόμενη ημέρα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Το παρασκήνιο και οι διάδοχοι
[Σκάϊ]: H επόμενη ημέρα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Το παρασκήνιο και οι διάδοχοι

[Σκάϊ]: H επόμενη ημέρα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Το παρασκήνιο και οι διάδοχοι

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Δηλαδή αν στο Φανάρι στις 9,10 και 11 Μαΐου, θα εκλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, η απλά θα γίνει αποδεκτή η παραίτηση και θα οριστεί ότι εν ευθέτω χρόνο θα γίνει εκλογή στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής αλλά και τη χηρεύουσα Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.
Την ερχόμενη Πέμπτη στο Φανάρι, θα συνέλθει για τρεις μέρες η Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η ατζέντα της ημερησίας διάταξης περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά ζητήματα.
Το κυριότερο από αυτά είναι το θέμα της παραίτησης του 92χρονου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, που πλέον θα τεθεί και επισήμως στη Σύνοδο προς έγκριση, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την επόμενη ημέρα στην σημαντική αυτή εκκλησιαστική επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου, μετά την 20χρονη ποιμαντορία του Σεβασμιώτατου κ. Δημήτριου.
Ο κ. Δημήτριος ανέλαβε τα καθήκοντα του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής το 1999. Στις 26 Νοεμβρίου 2015 κατόπιν αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανυψώθηκε σε Γεροντική Επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παρουσίασε σημαντικό συγγραφικό και ερευνητικό έργο, ενώ παράλληλα διετέλεσε επί μακρόν Καθηγητής Βιβλικής Θεολογίας στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.
Ο πρώην Αμερικής Σπυρίδων

Ο κ. Δημήτριος κλήθηκε να αντικαταστήσει στον αρχιεπισκοπικό Θρόνο, τον πρώην Αμερικής Σπυρίδωνα, που ήταν προσωπική επιλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να έχει αγαστή συνεργασία με την ελληνική ομογένεια.
Ο κ. Σπυρίδωνας εξελέγη στις 30 Ιουλίου 1996.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!