Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Επικυρώθηκε η ιστορική συμφωνία ειρήνης στην Κολομβία
[Σκάϊ]: Επικυρώθηκε η ιστορική συμφωνία ειρήνης στην Κολομβία

[Σκάϊ]: Επικυρώθηκε η ιστορική συμφωνία ειρήνης στην Κολομβία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα τη συμφωνία, ενώ χθες Τετάρτη το «πράσινο φως» είχε δώσει και η Γερουσία. Κατά τους επόμενους έξι μήνες οι περίπου 8.000 ένοπλοι αντάρτες του FARC θα συρρεύσουν σε ειδικά στρατόπεδα για να παραδώσουν τα όπλα τους σε παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών.
Επικυρώθηκε και από τα δύο σώματα της Βουλής της Κολομβίας η ιστορική συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αντάρτες της μαρξιστικής οργάνωσης FARC.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα τη συμφωνία αφού στελέχη της αντιπολίτευσης αποφάσισαν να απόσχουν από την ψηφοφορία, ενώ χθες Τετάρτη το «πράσινο φως» είχε δώσει και η Γερουσία.
Κατά τους επόμενους έξι μήνες οι περίπου 8.000 ένοπλοι αντάρτες του FARC θα συρρεύσουν σε ειδικά στρατόπεδα για να παραδώσουν τα όπλα τους σε παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών και να αρχίσουν τη μετάβαση στην ειρηνική ζωή. Οι μαρξιστές θα έχουν το δικαίωμα να συγκροτήσουν νόμιμο πολιτικό κόμμα που θα συμμετέχει στις εκλογές.
Την ίδια στιγμή, ο στρατός θα εισέλθει στις ζώνες που ελέγχονται σήμερα από τους αντάρτες ώστε να αποτρέψει την εξάπλωση καρτέλ ναρκωτικών.
Η συμφωνία δεν χρειάζεται να εγκριθεί από το λαό σε δημοψήφισμα, σε αντίθεση με την πρώτη εκδοχή της, η οποία απορρίφθηκε το Οκτώβριο από τους πολίτες με την κατηγορία ότι δεν προέβλεπε επαρκείς ποινές για αντάρτες που έχουν διαπράξει εγκλήματα.
Ο εμφύλιος ανάμεσα στην κυβέρνηση και το FARC μαίνεται επί περισσότερες από πέντε δεκαετίες και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 260.000 ανθρώπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!