Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Σκάϊ]: Εντυπωσιάζουν τα προσχέδια της «Παρθένου των Βράχων» του ντα Βίντσι (pics)
[Σκάϊ]: Εντυπωσιάζουν τα προσχέδια της «Παρθένου των Βράχων» του ντα Βίντσι (pics)

[Σκάϊ]: Εντυπωσιάζουν τα προσχέδια της «Παρθένου των Βράχων» του ντα Βίντσι (pics)

Ο διάσημος πίνακας «Η Παρθένος των Βράχων» (Virgin of the Rocks ή και Madonna of the Rocks) του ιδιοφυούς καλλιτέχνη είχε αρχικά μία διαφορετική σύνθεση, όπως αποκαλύφθηκε από μία νέα μελέτη του από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου
Εντυπωσιάζουν τα αρχικά προσχέδια της «Παρθένου των Βράχων» του Λεονάρντο ντα Βίντσι που ανακαλύφθηκαν χάρη σε ακτίνες Χ, καθώς ρίχνουν άπλετο φως στη δημιουργική διαδικασία ολοκλήρωσης ενός έργου του ιδιοφυούς καλλιτέχνη.
Ο διάσημος πίνακας «Η Παρθένος των Βράχων» (Virgin of the Rocks ή και Madonna of the Rocks) του πολυτάλαντου και πολυμαθούς ντα Βίντσι (ζωγραφική, γλυπτική, ανατομία, αρχιτεκτονική, εφευρέσεις κλπ) είχε αρχικά μία διαφορετική σύνθεση, όπως αποκαλύφθηκε από μία νέα μελέτη του από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, η οποία έφερε στο φως δύο διαφορετικά προσχέδια με τα ίδια πρόσωπα του δημοφιλούς έργου σε διαφορετικές στάσεις από την τελική εκτέλεσή τους.
The Virgin of the Rocks (1491â99, 1506â08). Photo ©the National Gallery, London.”>
Στην πρώτη σύνθεση, ο άγγελος κρατά τον Ιησού βρέφος πολύ πιο σφικτά και οι δύο φιγούρες έχουν σκιτσαριστεί πιο ψηλά στην επιφάνεια του πίνακα. Η Παρθένος επίσης κοιτάζει προς την πλευρά του ζεύγους των μορφών αυτών, αντί να στρέφει το βλέμμα προς τα κάτω, όπως στον τελικό πίνακα. Μία δεύτερη σύνθεση προσεγγίζει πολύ περισσότερο στο τελικό αποτέλεσμα. Στη σύνθεση αυτή το κεφάλι του Ιησού βρέφους εμφανίζεται προφίλ και ορισμένες από τις μπούκλες του άγγελου έχουν απαλειφθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!