Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ένα ακόμα πλήγμα για το δημοψήφισμα αποπομπής του Μαδούρο στη Βενεζουέλα
[Σκάϊ]: Ένα ακόμα πλήγμα για το δημοψήφισμα αποπομπής του Μαδούρο στη Βενεζουέλα

[Σκάϊ]: Ένα ακόμα πλήγμα για το δημοψήφισμα αποπομπής του Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Όπως μεταδίδει το Associated Press, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι για να κηρυχθεί δημοψήφισμα η αντιπολίτευση πρέπει συλλέξει υπογραφές από το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε κάθε μία από τις 24 πολιτείες της Βενεζουέλας, κι όχι απλώς σε εθνικό επίπεδο.

Ένα ακόμα πλήγμα στις προσπάθειες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας να αποπέμψει τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο με δημοψήφισμα κατάφερε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι για να κηρυχθεί δημοψήφισμα η αντιπολίτευση πρέπει συλλέξει υπογραφές από το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σε κάθε μία από τις 24 πολιτείες της Βενεζουέλας.
Αντίθετα, η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι πρέπει να συλλέξει το 20% σε εθνικό επίπεδο, κι όχι σε μεμονωμένες εκλογικές περιφέρειες.
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου καθιστά ακόμα πιο δύσκολο των έργο των αντιπάλων του κ. Μαδούρο, καθώς οι κυβερνώντες «τσαβίστας» ασκούν μεγάλη επιρροή στις αγροτικές ζώνες.
Η συλλογή υπογραφών για το δημοψήφισμα αρχίζει την επόμενη εβδομάδα. Οι ημερομηνίες είναι κρίσιμες για το τι μέλλει γενέσθαι.
Εάν τελικά κηρυχθεί δημοψήφισμα, λάβει χώρα πριν τα μέσα Ιανουαρίου και ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!