Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Ο «εμφύλιος» πόλεμος του Facebook και η «δικτατορία» του Ζούκερμπεργκ
[Σκάϊ]: Ο «εμφύλιος» πόλεμος του Facebook και η «δικτατορία» του Ζούκερμπεργκ

[Σκάϊ]: Ο «εμφύλιος» πόλεμος του Facebook και η «δικτατορία» του Ζούκερμπεργκ

Την πρόταση να διαλύσει ένα τμήμα της αυτοκρατορίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει έκαναν οι επενδυτές στον ιδρυτή του Facebook, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι έχει συγκεντρώσει πολύ μεγάλη δύναμη στα χέρια του.
Την πρόταση να διαλύσει ένα τμήμα της αυτοκρατορίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει έκαναν οι επενδυτές στον ιδρυτή του Facebook, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι έχει συγκεντρώσει πολύ μεγάλη δύναμη στα χέρια του. Την ίδια στιγμή υπάλληλοι του «γίγαντα» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μιλούν ανώνυμα για τον εμφύλιο που διαδραματίστηκε στα παρασκήνια των υψηλών κλιμακίων του Facebook.
Τον επόμενο μήνα στην ετήσια συνάντηση των μετόχων του Facebook αναμένεται να συζητηθούν 12 προτάσεις των μετόχων που έχουν όλες ένα κοινό σημείο: να περιορίσουν την «δικτατορία» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται είτε να πουλήσει το Instagram, το οποίο αγόρασε το 2012 προς 1 δισ. δολάρια είτε το WhatsApp, το οποίο εξαγοράστηκε προς 19 δισ. δολάρια το 2014 ή και τα δύο μαζί. Άλλες προτάσεις ζητούν να εγκαθιδρυθεί ένα ανεξάρτητο προεδρείο στο διοικητικό συμβούλιο. Το Facebook διαφωνεί με όλες τις προτάσεις.
«Το Facebook λειτουργεί ουσιαστικά ως δικτατορία. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ελέγχει την πλειοψηφία των ψήφων και χρησιμοποιεί μία δομή με μετοχές με άνισα δικαιώματα ψήφου… Ψεύτικα νέα, εκλογικές παρεμβάσεις, απειλές στην δημοκρατία μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!