Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Ελληνοσερβικό μέτωπο κατά του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης
[Σκάϊ]: Ελληνοσερβικό μέτωπο κατά του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης

[Σκάϊ]: Ελληνοσερβικό μέτωπο κατά του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης

Mητσοτάκης: «Η Ελλάδα και η Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας»
Οι «αναθεωρητικές» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσον αφορά τη συνθήκη της Λωζάνης τέθηκαν επί τάπητος την Τρίτη κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς.
«Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας τις ανησυχίες μας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Συμφωνήσαμε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή. Συνολικά, εκτιμώ ότι είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε μετά το τέλος της συνάντησής του με τον κ. Νίκολιτς ότι «η Ελλάδα και η Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα».
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Σερβίας, κ. Βούτσιτς για την υποδοχή του. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας. Ήρθα ως φίλος, σε μια χώρα που διατηρεί ισχυρούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα» σημείωσε.
«Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα ήθελα να συγχαρώ τον πρωθυπουργό της Σερβίας για την πρόοδο στις συνομιλίες για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!