Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το μάθημα των θρησκευτικών
[Σκάϊ]: Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το μάθημα των θρησκευτικών

[Σκάϊ]: Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το μάθημα των θρησκευτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου από εκκλησιαστικούς κύκλους, το υπουργείο Παιδείας υιοθέτησε και τις τρεις απόψεις της Εκκλησίας περί των Προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας την Τρίτη 27 Ιουνίου, για το μάθημα των Θρησκευτικών, αποφάσισε σήμερα κατά τη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου από εκκλησιαστικούς κύκλους, το υπουργείο Παιδείας υιοθέτησε και τις τρεις απόψεις της Εκκλησίας περί των Προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών, δηλαδή ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία τον Μάρτιο.
Ήτοι, να συζητήσει Επιτροπή Διαλόγου με θέσεις την υποχρεωτικότητα του μαθήματος και να μην αλλάξουν η ονομασία και ο Ορθόδοξος προσανατολισμός.
Εν συνεχεία, η Εκκλησία αντέδρασε περί της παιδαγωγικής μεθόδου του μαθήματος των Θρησκευτικών στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια και το υπουργείο Παιδείας έδωσε εξηγήσεις για το σπειροειδές σύστημα του μαθήματος, ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω θρησκευτικού γραμματισμού -οι προσλαμβάνουσες των μαθητών- ο οποίος εφαρμόζεται για να γίνουν αντιληπτά τα Θρησκευτικά.
Δεν έγινε δεκτό τα θρησκειολογικά στοιχεία να φύγουν από τη γ’ και δ’ δημοτικού και να πάνε στη στ’ τάξη και επετεύχθη να διατηρηθούν στη γ’ και στη δ’ τάξη, δηλ. να παραμείνουν οι μονοθεϊστικές θρησκείες -Χριστιανισμός, Ισλαμισμός, Ιουδαϊσμός- και μετέφεραν τον Βουδισμό και τις θρησκείες της Άπω Ανατολής στην ε’ τάξη και στη στ’.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!