Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Ευθύνες σε φρουρά και αστυνομικούς ρίχνει η ΕΔΕ για την επίθεση στην Βουλή
[Σκάϊ]: Ευθύνες σε φρουρά και αστυνομικούς ρίχνει η ΕΔΕ για την επίθεση στην Βουλή

[Σκάϊ]: Ευθύνες σε φρουρά και αστυνομικούς ρίχνει η ΕΔΕ για την επίθεση στην Βουλή

Η φρουρά της Βουλής, το κέντρο επιχειρήσεων και διμοιρία αστυνομικών στο βλέμμα των ερευνητών μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Βουλή, για τρίτη φορά σε διάστημα πέντε ετών.
Ολιγωρία και λάθη στους ένστολους που φρουρούσαν την Βουλή κατά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» αποδίδει, σε πρώτη φάση, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο προκαταρκτικός επιμερισμός ευθυνών που έχουν πραγματοποιήσει οι ερευνητές χρεώνει ολιγωρία στην φρουρά της Βουλής και στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Παράλληλα, οι ερευνητές διαπιστώνουν κενό στην περιφρούρηση του κοινοβουλίου από την πλευρά της οδού Όθωνος, καθώς η μισή διμοιρία που κανονικά φυλάσσει τα σκαλοπάτια σε αυτό τον χώρο δεν ήταν στην θέση της.

Σημειώνεται πάντως ότι
, σύμφωνα με υπηρεσιακά έγγραφα που δημοσίευσε η «Καθημερινή», η Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων είχε προειδοποιήσει το αρχηγείο δύο φορές από τα μέσα Μαΐου για τον κίνδυνο «ακτιβιστικών» χτυπημάτων. Είχε ζητήσει ενισχύσεις, όμως ως ανταπόκριση στάλθηκε μόνον μισή διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.
Υπό την σκιά της επίθεσης του «Ρουβίκωνα», όπου οι δράστες πέταξαν καπνογόνα και κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του κτηρίου, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη είχε χθες τηλεδιάσκεψη με όλους τους αστυνομικούς διευθυντές στην επικράτεια.
Κατά την τηλεδιάσκεψη διατυπώθηκαν ανησυχίες για κλιμάκωση καταδρομικών ενεργειών, ειδικά ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την αυτοδιοίκηση που θα λάβουν χώρα την Κυριακή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!