Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Ευθύμιος Λέκκας: Σταδιακή εκτόνωση της μετασεισμικής δραστηριότητας στα Ιωάννινα
[Σκάϊ]: Ευθύμιος Λέκκας: Σταδιακή εκτόνωση της μετασεισμικής δραστηριότητας στα Ιωάννινα

[Σκάϊ]: Ευθύμιος Λέκκας: Σταδιακή εκτόνωση της μετασεισμικής δραστηριότητας στα Ιωάννινα

Ο Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι πράγματι υπάρχουν ρήγματα στην περιοχή αλλά είναι μικρά και δεν έχουν συσσωρεύσει τόση ενέργεια για να δώσουν μεγάλο σεισμό.

Για σταδιακή εκτόνωση της όλης κατάστασης έκανε λόγο σήμερα στον ΣΚΑΙ ο Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρό σεισμό του Σαββάτου στα Ιωάννινα και την έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.
Αναφερόμενος και στην χθεσινοβραδινή δόνηση των 4,3 βαθμών (λίγο μετά τις 10) είπε ότι είναι σαφές ότι έχουμε πλέουν μικρότερους σε μέγεθος σεισμούς και πιο αραιούς. Είπε πάντως πως θα πρέπει να συμπληρωθεί το 48ωρο για να βγάλουμε ξεκάθαρο συμπέρασμα.
Σημείωσε επίσης ότι πράγματι υπάρχουν ρήγματα στην περιοχή αλλά είναι μικρά και δεν έχουν συσσωρεύσει τόση ενέργεια για να δώσουν μεγάλο σεισμό.
Πολλοί κάτοικοι της πόλης έμειναν και χθες έξω από τα σπίτια τους, στα αυτοκίνητα τους σε πλατείες και δρόμους της πόλης.
Να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ζητά από τους πολίτες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιωαννίνων, που συνεδρίασε χθες , προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!