Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Η Ε.Ε. καλεί τα μέλη της να υλοποιήσουν τις αποφάσεις για το προσφυγικό
[Σκάϊ]: Η Ε.Ε. καλεί τα μέλη της να υλοποιήσουν τις αποφάσεις για το προσφυγικό

[Σκάϊ]: Η Ε.Ε. καλεί τα μέλη της να υλοποιήσουν τις αποφάσεις για το προσφυγικό

Με επιστολή του προς τον, Ντόναλντ Τουσκ και τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνει, ενόψει της συνόδου κορυφής, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, στο πλαίσιο της χρηματοδοτικής διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία.

Την ανάγκη υλοποίησης όλων των ειλημμένων αποφάσεων της ΕΕ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης θα υποστηρίξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επικείμενη σύνοδο κορυφής, στις 20 και 21 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.
Η κ. Αντρέεβα υπενθύμισε ότι στη σύνοδο της Μπρατισλάβα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι «27» ηγέτες σχεδίασαν έναν «οδικό χάρτη» για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και δεσμεύθηκαν ότι θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί. Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, η Επιτροπή, ναι μεν καταγράφει πρόοδο στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά επισημαίνει ότι χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά σε διάφορους τομείς, όπως στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, στις επιστροφές παράνομων μεταναστών στην Τουρκία, στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα, αλλά και στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!