Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: DW: Την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την Άγκυρα αναζητά η Αθήνα
[Σκάϊ]: DW: Την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την Άγκυρα αναζητά η Αθήνα

[Σκάϊ]: DW: Την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την Άγκυρα αναζητά η Αθήνα

Δεύτερος γύρος επαφών ξεκινά μεταξύ αντιπροσωπειών των υπ. Άμυνας Ελλάδας – Τουρκίας σε μια περίοδο με τεταμένο κλίμα κι ενώ ο Ερντογάν επανέλαβε ότι εάν χρειαστεί οι εργασίες των τουρκικών γεωτρύπανων θα συνεχιστούν.
Ξεκινά σήμερα στην Άγκυρα ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο μεταξύ των αντιπροσωπειών των υπ. Άμυνας Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 21 του μήνα. Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπ. Άμυνας της Τουρκίας, μόλις μια μέρα μετά τις σκληρές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν που επιτέθηκε σε Μακρόν και ΕΕ για το θέμα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι, εάν χρειαστεί οι εργασίες των τουρκικών γεωτρύπανων και σεισμογραφικών θα συνεχιστούν με την αρωγή του ναυτικού και της αεροπορίας.
Η ρητορική της Άγκυρας παρουσιάζει κορύφωση όσο μεγαλώνει το χάσμα με τις ΗΠΑ λόγω της αγοράς των S-400 που οδήγησε σε κυρώσεις στο πρόγραμμα των F35, του οποίου η Τουρκία είναι εταίρος παραγωγής. Τώρα όμως oι ΗΠΑ έχουν καθηλώσει τους τούρκους πιλότους που εκπαιδεύονταν και πάγωσαν την παράδοση των πρώτων 2 F35, τα οποία είναι έτοιμα μέχρι νεωτέρας.

Πολλοί λόγοι στρέφουν τον Ερντογάν προς Αιγαίο και αν. Μεσόγειο

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, όπως είχε προγραμματιστεί, θα συζητήσουν με την αντίστοιχη τουρκική για τον προσδιορισμό δραστηριοτήτων και ενεργειών υλοποίησης των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!