Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Σκάϊ]: Δωρεά ρεκόρ στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
[Σκάϊ]: Δωρεά ρεκόρ στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

[Σκάϊ]: Δωρεά ρεκόρ στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Δωρητής ο Στίβεν Σγουάρτζμαν, ένας από τους διασημότερους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, ο οποίος έχει εκφράσει ανησυχίες για την προσαρμογή της ανθρωπότητας στην χρήση τεχνητής νοημοσύνης.
Δωρεά ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών προσέφερε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Στίβεν Σγουάρτζμαν, επικεφαλής του επενδυτικού κολοσσού Blackstone.
Τα χρήματα θα διατεθούν για την κατασκευή κέντρου όπου θα συστεγαστούν όλες οι σχολές της θεωρητικής κατεύθυνσης και το Ινστιτούτο για την Ηθική στην Τεχνητή Νοημοσύνη, όπου θα μελετάται η ορθή υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών.
Εκτιμάται πως πρόκειται για την μεγαλύτερη ατομική δωρεά στην Οξφόρδη από την εποχή της Αναγέννησης. Τα βρετανικά πανεπιστήμιο, ειδικά φημισμένα ιδρύματα με μεγάλους προϋπολογισμούς, έχουν προσπαθήσει να προσελκύσουν μεγάλες ιδιωτικές δωρεές τα τελευταία χρόνια, ειδικά υπό την σκιά της αβεβαιότητας που προκαλεί το Brexit και η διακοπή κρατικών χρηματοδοτήσεων.
Το κτήριο θα ονομαστεί Κέντρο Σγουάρτζμαν, θα έχει εμβαδόν 23.000 τετραγωνικά μέτρα και το Πανεπιστήμιο ευελπιστεί πως τα έργα θα ολοκληρωθούν σε βάθος πενταετίας.
Ο κ. Σγουάρτζμαν, ένας από τους επιφανέστερους βαθύπλουτους επιχειρηματίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει επισημάνει πως τεχνολογίες όπως το διαδίκτυο έχουν προκαλέσει περισσότερες αναταραχές από ό,τι αναμενόταν κατά την θεμελίωσή τους.
Ανησυχεί πως η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης θα προκαλέσει ακόμα περισσότερα προβλήματα, στερώντας θέσεις εργασίας, καταστρέφοντας παραδοσιακές κοινωνικές σχέσεις και φέρνοντας τις ανθρώπινες κοινωνίες ενώπιον πολύ δύσκολων διλημμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!