Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Διπλό μήνυμα στέλνουν οι δικαστές του ΣτΕ
[Σκάϊ]: Διπλό μήνυμα στέλνουν οι δικαστές του ΣτΕ

[Σκάϊ]: Διπλό μήνυμα στέλνουν οι δικαστές του ΣτΕ

Διπλό μήνυμα για τις εξελίξεις που προκάλεσαν αναστάτωση στη Δικαιοσύνη έστειλαν χθες οι δικαστές. Η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε οι προσφυγές των καναλιών να γίνουν δεκτές και το δικαστήριο να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης, εξετάζοντας τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις άδειες.

Σημαντική απόφαση, που ενδεχομένως στο μέλλον να δρομολογήσει δικαστικές –και όχι μόνον– εξελίξεις, ελήφθη αργά χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της τρίτης διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάσκεψη οι ανώτατοι δικαστές κατά πλειοψηφία, 16 μέλη, αποφάσισαν να κάνουν δεκτές τις προσφυγές των καναλιών και να δώσουν, σε αντίθεση με την εισήγηση, τη δυνατότητα στο ανώτατο δικαστήριο να περάσει στον σκληρό πυρήνα της υπόθεσης και να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Εννέα δικαστές ψήφισαν το αντίθετο.
Η ψηφοφορία για το παραδεκτό των προσφυγών, που διεξήχθη σε βαρύ και φορτισμένο κλίμα λόγω της θύελλας των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί εντός και εκτός Δικαιοσύνης για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του ΣτΕ που μετέχει της Ολομέλειας, κατέληξε σε απόρριψη της εισήγησης του κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!