Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Δημοψήφισμα για τη δυτική Θράκη ζητά ο Ερντογάν
[Σκάϊ]: Δημοψήφισμα για τη δυτική Θράκη ζητά ο Ερντογάν

[Σκάϊ]: Δημοψήφισμα για τη δυτική Θράκη ζητά ο Ερντογάν

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, το κριτήριο είναι η συγγένεια από πλευράς θρησκείας και γένους και ότι το νομικό καθεστώς και της Δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί ως αποτέλεσμα ελεύθερου δημοψηφίσματος στην περιοχή.

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, φθάνοντας στο σημείο να θέσει θέμα δημοψηφίσματος για τη Δυτική Θράκη, ενώ παρουσίασε ως εθνικές διεκδικήσεις όλα τα εδαφη που είχε κάποτε η Οθωμανική Αυτοκρατορία
“Εμάς άλλα είναι τα φυσικά μας σύνορα και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας” είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας, “αυτά να τα ξεχωρίζουμε, φυσικά σεβόμαστε τα σύνορα αλλά κανείς δεν μπορεί να βάλει όρια στην καρδιά μας και δεν θα το επιτρέψουμε”.
Στη συνεχεία ο τούρκος Πρόεδρος ανέφερε “μας λενε γιατί ενδιαφέρεστε για τα μέρη αυτά. Μα δεν ειναι ξένοι τόποι για μας, πως μπορούμε να ξεχωρίζουμε το Βατούμι απο τη Ριζούντα, την Αδριανούπολη από τη Θεσσαλονίκη, σε όλα αυτά τα μέρη θα βρείτε ίχνη από εμάς”.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: “κάποιοι ιστορικοί δέχονται ως σύνορα του εθνικού συμβολαίου μαζί με την Τουρκία, την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπίλ , το Κιρκούκ, το Βατούμ, τη Θεσσαλονίκη, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!