Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Δεν διαψεύδει τα προσκόμματα στη Σύνοδο της Ρώμης το Μαξίμου
[Σκάϊ]: Δεν διαψεύδει τα προσκόμματα στη Σύνοδο της Ρώμης το Μαξίμου

[Σκάϊ]: Δεν διαψεύδει τα προσκόμματα στη Σύνοδο της Ρώμης το Μαξίμου

«Πάντοτε ενόψει των Ευρωπαϊκών Συνόδων λαμβάνουν χώρα προπαρασκευαστικές συζητήσεις για τη σύνταξη των διακηρύξεων/ανακοινωθέντων»
Δεν διαψεύδουν οι κυβερνητικοί κύκλοι το δημοσίευμα της Καθημερινής ότι η κυβέρνηση απείλησε να μη συμφωνήσει με το κείμενο της διακήρυξης της Συνόδου της Ρώμης που αναφέρεται στις αξίες της ΕΕ και στην αλληλεγγύη, επειδή δέχεται πιέσεις να αποδεχθεί τις σκληρές θέσεις του ΔΝΤ.
Κατά τη διαδικασία αυτή, τόνιζαν, γίνεται πολιτικός διάλογος ώστε να διαμορφωθεί το κοινό έδαφος μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. «Αυτή είναι μία πάγια διαδικασία που δεν σχετίζεται άμεσα με τα ειδικά συμφέροντα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κράτος μέλος» σχολίαζαν με νόημα στο Μαξίμου.
Η ελληνική κυβέρνηση, προσέθεταν, οι κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο αυτών ακριβώς των προπαρασκευαστικών συζητήσεων ενόψει τις Επετειακής Συνόδου, τόνισε εκτός των άλλων την ανάγκη η Διακήρυξη της Ρώμης να εμπλουτισθεί έτσι ώστε να αναδεικνύει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την προστασία των εργαζομένων.
«Η ελληνική πρόταση άλλωστε σηματοδοτεί την ανάγκη για διαρκή μέριμνα της ΕΕ για την προστασία των εργαζομένων που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» επισήμαναν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!