Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Το δεύτερο κύμα 24 γραμματέων στα υπουργεία – ποιοι είναι
[Σκάϊ]: Το δεύτερο κύμα 24 γραμματέων στα υπουργεία – ποιοι είναι

[Σκάϊ]: Το δεύτερο κύμα 24 γραμματέων στα υπουργεία – ποιοι είναι

Ολοκληρώθηκαν οι διορισμοί των συνολικά 52 γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων.
Έκλεισε ο κύκλος της τοποθέτησης των γενικών και ειδικών γραμματέων στα υπουργεία, με την ανακοίνωση 24 νέων γενικών γραμματέων.
Οι 52 συνολικά γενικοί και ειδικοί γραμματείς θα αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους, «προκειμένου, από κοινού με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, να κάνουν πράξη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης», όπως σημειώνεται από την κυβέρνηση.
Απομένει μόνο ο ορισμός των γραμματέων που θα στελεχώσουν την προεδρία της κυβέρνησης. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως η ταχύτητα με την οποία έγιναν οι διορισμοί «δεν έχει προηγούμενο, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες για να στελεχωθούν οι τόσο κρίσιμες αυτές θέσεις του κρατικού μηχανισμού».
Πρόκειται όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση για στελέχη που «κάνουν πράξη την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας», έχοντας δοκιμαστεί επιτυχώς στη δημόσια διοίκηση ή στην αυτοδιοίκηση, ενώ πολλοί εξ αυτών προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα.
Ακολουθούν τα βιογραφικά των 24 νέων γενικών γραμματέων.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσιακός Γραμματέας ΥΠΕΞ (Πρέσβης Α’): Θεμιστοκλής Δεμίρης
Ο Θεμιστοκλής Δεμίρης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εργαζόμενος ταυτόχρονα, αρχικά σε Δικηγορικό Γραφείο και εν συνεχεία σε ιδιωτικές εταιρείες ένδυσης. Από το 1978 έως το 1981 εργάστηκε ως δημοσιογράφος και συγκεκριμένα ως εξωτερικός συνεργάτης στα “Πολιτικά Θέματα”, ως Διευθυντής Σύνταξης στα περιοδικά “Computer Age”, “Αγροτική Περιουσία”,”Plant” και “Equip”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!