Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Χρονιά ορόσημο για το πολιτικό μέλλον της Α. Μέρκελ
[Σκάϊ]: Χρονιά ορόσημο για το πολιτικό μέλλον της Α. Μέρκελ

[Σκάϊ]: Χρονιά ορόσημο για το πολιτικό μέλλον της Α. Μέρκελ

Το 2017 αναμένεται να είναι μια χρονιά ορόσημο τόσο για το πολιτικό μέλλον της Α. Μέρκελ όσο και του Ζ. Γκάμπριελ. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα καταφέρουν να περιορίσουν την επιρροή των δεξιών λαϊκιστών.
Εν μέσω διεθνών κρίσεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων αλλά και της ραγδαίας εξάπλωσης του λαϊκισμού, ξαναμοιράζεται την ερχόμενη χρονιά η πολιτική τράπουλα στη Γερμανία, όχι μόνον σε ομοσπονδιακό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο. Μετά την αποκλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης και με την ελπίδα αυτή να μην επιστρέψει δριμύτερη, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα μπει στον προεκλογικό στίβο διεκδικώντας την τέταρτη συνεχή θητεία της στην καγκελαρία με ένα μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και συνέπειας.
Με δεδομένους τους πολλούς αστάθμητους παράγοντες, οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθεί η ερχόμενη σούπερ εκλογική χρονιά θα ήταν παρακινδυνευμένη. Ένα όμως είναι βέβαιο: από τον Ιανουάριο μέχρι και το Σεπτέμβριο οι Γερμανοί θα ζήσουν έναν έντονο, παρατεταμένο προεκλογικό αγώνα.
Χωρίς εκπλήξεις η εκλογή Προέδρου
Η πρώτη ημερομηνία-ορόσημο είναι η 12η Φεβρουαρίου, οπότε εκλέγεται ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μολονότι δεν αναμένονται αυτή τη φορά μεγάλες εκπλήξεις στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, η εκλογή Προέδρου στέλνει σημαντικά μηνύματα ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έπονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!