Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Άρχισε πανηγυρικά η πρώτη συνεδρίαση της νέας συνέλευσης στη Βενεζουέλα
[Σκάϊ]: Άρχισε πανηγυρικά η πρώτη συνεδρίαση της νέας συνέλευσης στη Βενεζουέλα

[Σκάϊ]: Άρχισε πανηγυρικά η πρώτη συνεδρίαση της νέας συνέλευσης στη Βενεζουέλα

Η κυβέρνηση Μαδούρο αγνόησε τις εκκλήσεις της Ε.Ε., των ΗΠΑ και του Βατικανού για αναστολή της εγκαθίδρυσης της πανίσχυρης συνέλευσης που θα αναλάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Άρχισε στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας η εναρκτήρια συνεδρίαση της αμφιλεγόμενης συντακτικής συνέλευσης, η οποία θα αναλάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Κηρύσσουμε την έναρξη των εργασιών της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης του λαού της Βενεζουέλας» δήλωσε στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρεσβύτερος των μελών της, ο Φερνάντο Σότο, ενώπιον των εκλεγμένων συναδέλφων του.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν αναγνωρίζουν τη νέα συνέλευση, όμως το καθεστώς του προέδρου Νικολάς Μαδούρο αποφάσισε να αγνοήσει τις εκκλήσεις ακόμα του και του Βατικανού για «πάγωμα» του νέου σώματος.
Το 545μελές σώμα θα έχει υπερξουσίες, καθώς, μεταξύ άλλων, θα έχει τη δυνατότητα να διαλύσει την κανονική Βουλή – που ελέγχεται από την αντιπολίτευση – να νομοθετεί ερήμην, να εγκρίνει την έκδοση νέου χρέους και αλλαγές στις συμβάσεις εξόρυξης πετρελαίου.
Η συνέλευση στελεχώνεται αποκλειστικά από οπαδούς του καθεστώτος, καθότι η αντιπολίτευση απείχε από τις κάλπες, καταγγέλλοντας απόπειρα εγκαθίδρυσης δικτατορίας με επίφαση τη συνταγματική αναθεώρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!